Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога светва лампата за бензина?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
    Хайде малко по сериозно, че човекът може и да повярва.
    аз съм вкарвал 69-70л коментирано е вече в друга тема колегата Пинко също за експеримента си игра и толкова събра 156-цата
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
      Ама вярно, моля, питам сериозно, не си правя ташаци...
      По книжка са 63 л като в това число влиза и 7 л резерва. Като останат приблизително 7 л светва и червената лампа на бензиномера.

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      аз съм вкарвал 69-70л коментирано е вече в друга тема колегата Пинко също за експеримента си игра и толкова събра 156-цата
      Възможно е, не мога да споря. Аз такова нещо на моята не съм забелязал, но и никога не съм изпразвал резервоара до 0 и после да го пълня. Отклонение от 1-2 л мисля е напълно в реда на нещата, но 6-7 ми се струват множко.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

...

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
        156-цата събира близо 70 литра - това е факт. Веднъж след светване на резервата карах още 90 км - предполагам че е била почти празна.
        Ама последните 5-6 литра трябва да се наливат мноооого бавно и да се изчаква, заради пяната. Ако пълниш бързо, пяната изключва пистолета на около 63-64 литра. Хем в резервоара винаги има останали поне 1-2 литра.

Това съм го установил на колонка на ЕКО на бул. Вапцаров - а там колонките са точни. Веднъж пълних една чисто нова германска туба 5 литра и колонката отсече точно 5 литра.
        Първоначално публикувано от Jicata Покажи съобщение
        Така резереара събира 70л...просто датчика много лъже може да има 12-15 литра и ако колата е някаде по наклон пак ще свети лампата ...аз моита на колонка не сам я карал от както сам я купил....напражих си експеримент,колата изгасна за нафта и я напълних докато не преля побра точно 70л
        ...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Честно казано като пълня от празно до горе, винаги ми събира към 67 и пистолета спира. Като закръгля сумата на колонката и стават 69 някъде.
          И аз съм се чудил що така, ама факт.
          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
            Честно казано като пълня от празно до горе, винаги ми събира към 67 и пистолета спира. Като закръгля сумата на колонката и стават 69 някъде.
            И аз съм се чудил що така, ама факт.
            аз празни приказки не говоря
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Здравейте и от мен! Да споделя и аз какви аномалии имам горивомера на колата ми, значи светва ми лампата по време на извън градско каране, като след това минавам около 80-90км. и пълна догоре - събра точно 54литра. За три години и нещо съм доливал максимум 56-57литра. Имам чувството, че лампата ми светва на оставащи 15литра, което за мен си е неточен уред. Затова занулявам дневния километраж мина ли 700-750км. и пълна догоре.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
              Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
                Здравейте и от мен! Да споделя и аз какви аномалии имам горивомера на колата ми, значи светва ми лампата по време на извън градско каране, като след това минавам около 80-90км. и пълна догоре - събра точно 54литра. За три години и нещо съм доливал максимум 56-57литра. Имам чувството, че лампата ми светва на оставащи 15литра, което за мен си е неточен уред. Затова занулявам дневния километраж мина ли 700-750км. и пълна догоре.
                Изпомпай всичкия бензин и зареди. Или карай до откат с туба в багажника
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  ...или карай до откат с туба в багажника
                  Като мен!
                  ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                  DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment